Accu HP HSTNN-I98C-5

Microsofts OS Windows 8 kan zichzelf aardig onderhouden, toch kan het systeem uiteindelijk traag worden door vervuiling. Probeer dan eerst de gebruikelijke onderhoudsprogramma's. Start Uitvoeren (Windows-toets+R) en typ appwiz.cpl. Druk op Enter en verwijder de programma's die je niet gebruikt.Verwijder tijdelijke bestanden door in het venster Uitvoeren de opdracht cleanmgr.exe te geven. Probeer ook een aantal programma's, die laden tijdens het opstarten, uit te schakelen via Taakbeheer. Druk op Ctrl+Shift+Esc en open het tabblad Opstarten. Selecteer een programma en druk op Uitschakelen.Geeft de eerste stap geen oplossing, dan biedt Microsoft herstel in twee smaken. De eerste is de pc vernieuwen. Hiermee worden de bureaubladprogramma's verwijderd, maar blijven documenten en apps geïnstalleerd. Open het Charms-menu en klik op Instellingen / Pc-instellingen wijzigen.Open de optie Bijwerken en herstellen en ga naar Systeemherstel. Kies onder Uw pc vernieuwen zonder dat invloed heeft op bestanden voor Aan de slag en Volgende. Plaats zo nodig de installatieschijf en klik op Vernieuwen. Na het herstel vind je op het bureaublad een document met de lijst van de verwijderde programma's.Na het vernieuwen van de pc wordt er een document met alle verwijderde programma's opgeslagen.De laatste optie is de pc terugzetten naar fabrieksinstellingen. Hier worden alle gegevens gewist en de pc helemaal naar de beginstaat teruggebracht. Ga naar Pc-instellingen wijzigen, open Bijwerken en herstellen en ga naar Systeemherstel. Kies onder Alles verwijderen en Windows opnieuw installeren voor Aan de slag. Plaats zo nodig de installatieschijf en ga door.

Je krijgt twee keuzes. In beide gevallen worden alle bestanden gewist, alleen bij de optie Alleen mijn bestanden verwijderen (een soort snelformatteren) is het mogelijk bestanden terug te halen via speciale herstelsoftware zoals Recuva. Maak een keuze en klik op Opnieuw instellen.Een nieuwe computer wil je natuurlijk zo goed mogelijk configureren om er zo lang mogelijk plezier van hebben. In tegenstelling tot een kant-en-klaar systeem wordt er bij een zelfbouwcomputer geen besturingssysteem meegeleverd. Wij helpen je op weg. Je kunt bij een zelfbouwcomputer (die je zo kunt samenstellen en op deze manier in elkaar kunt zetten) met een écht schoon systeem beginnen en zelf bepalen welke software je wil gebruiken. Heb je geen notebook, koppel dan niet direct je oude computer af om plaats te maken voor de nieuwe. Door de oude computer te laten staan, kun je bijvoorbeeld een digitale handleiding lezen, de nieuwste stuurprogramma's voor de nieuwe pc downloaden of naar oplossingen van eventuele problemen zoeken.Daarbij is het soms nodig om een driver naar een usb-stick te kopiëren, mocht de nieuwe computer tijdens de installatie daarom vragen. Tijdens het installeren en updaten van de nieuwe pc kun je ook voorbereidingen treffen voor het eventueel migreren van de huidige bestanden en instellingen. Uiteraard kun je dit artikel ook gebruiken als inspiratie om een bestaande computer opnieuw schoon te installeren.

De eerste keer dat je de computer inschakelt - en je een diepe zucht van opluchting uitblaast omdat het allemaal werkt - verschijnt er een melding in beeld met de vraag of je de computer wil configureren. Druk op de toets die wordt aangegeven om de setup te starten (meestal is dat de Delete-toets).Vervolgens opent het configuratiescherm van het BIOS of de EFI waar je de hardware kunt instellen en controleren. Het eerste dat je controleert is de temperatuur. Schommelt deze rond de veertig graden of lager, dan is het systeem in orde. Komt het daarboven, dan kun je het beste controleren of het koelelement wel juist op de processor is geplaatst. Vervolgens stel je de systeemdatum en tijd in, controleer je of alle aangesloten opslagmedia herkend worden en of deze op de juiste SATA-poorten zijn aangesloten. Afhankelijk van de fabrikant, kunnen er nog heel veel andere zaken ingesteld worden configuraties worden gedaan, zoals het overklokken van geheugen, inschakelen van een WOL (Wake On LAN).Ook kan de opstartvolgorde van je apparaten worden aangepast en zelfs de snelheid van de ventilatoren kan vaak worden ingesteld.I Hoewel we vaak nog BIOS (Basic Input Output System) als verwijzing gebruiken, horen we bij de nieuwste moederborden EFI of UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) te zeggen. Het oude bekende BIOS stamt nog uit de jaren zeventig en was zeer verouderd. Daar had de hardware vaak onder te lijden, zo konden er bijvoorbeeld geen schijven van meer dan twee terabyte worden gebruikt als opstartschijf. Bij servers is de EFI al enige tijd standaard, maar bij de werkstations is het pas echt in 2011 opgekomen met de Sandy Bridge- en Ivy Bridge-moederborden.

Hoewel het basissysteem van de UEFI hetzelfde is, maakt elke fabrikant een eigen schilletje om de UEFI heen. Dat maakt het voor ons lastig om je exact te laten zien waar je een instelling kunt vinden. Gelukkig is de UEFI een stuk gebruiksvriendelijker dan het BIOS was, en is het in de meeste gevallen zelfs met een muis te bedienen.Gebruik je een nieuwe harde schijf (of SSD), dan is de kans groot dat de computer automatisch het dvd-station zal aanspreken en met de vraag zal komen op een toets te drukken om de installatie van Windows te starten. Als je een nieuwe SSD met een oude harde schijf waarop nog een besturingssysteem staat in de computer hebt geplaatst, zal deze proberen van de oude harde schijf op te starten. Soms gaat dit goed, maar vaak resulteert dit in een blauw scherm.Er zijn moederborden die tijdens het opstarten de mogelijkheid bieden een afwijkend opstartmedium te kiezen. Zo kan eenmalig het dvd-station opgeven als opstartmedium en kun je een schone installatie op de SSD uitvoeren. Als je computer nog steeds niet juist opstart, kan in het BIOS/de EFI de opstartvolgorde worden aangepast. Door het dvd-station als eerste aanspreekpunt in te zetten, zal de computer eerst controleren of er een opstartbare schijf in het station zit en kan de installatie via die weg worden gestart. Vergeet niet de installatieschijf in het optische station te stoppen.

Als de computer is gestart van de installatieschijf van Windows 8 of 8.1, dan wordt gevraagd om de taal, tijd en invoermethode op te geven. Geef deze gegevens op en klik op Volgende en Nu installeren. Voer vervolgens je productcode in en druk op Volgende. Als je akkoord gaat met de voorwaarden klik je op Volgende. Kies de optie Aangepast: alleen Windows installeren (geavanceerd). Selecteer de schijf waarop je het besturingssysteem wil installeren.Eventueel kun je voor Nieuw en Wijzig kiezen om de grootte aan te passen en zo meerdere partities te maken (niet aan te raden bij een kleine SSD). Klik op Volgende en wacht tot de installatie is voltooid. De computer kan mogelijk een aantal keer opnieuw opstarten. Na de installatie kun je een naam aan de pc geven en een kleur kiezen. Klik op Volgende, kies een netwerkverbinding (als je draadloos internet gebruikt), vul het wachtwoord in en klik op Volgende.

Klik op Expresinstellingen gebruiken en log in met je Microsoft-account. Je account wordt ingesteld en Windows 8 zal opstarten.Bij de computeronderdelen heb je waarschijnlijk een hoop cd's gekregen, maar die zijn meestal al verouderd. Als Windows de stuurprogramma's al heeft gevonden, raden wij je aan op de website van de fabrikant de nieuwste stuurprogramma's te downloaden. Soms staan er wel handige programma's op een installatie-cd en zelfs programma's waar normaal voor betaald moet worden. Het kan dus wel lonen een snelle blik op de schijfjes te werpen.Controleer of alle stuurprogramma's zijn geïnstalleerd, door Uitvoeren te starten (Windows-toets+R) en de opdracht devmgmt.msc in te geven. In Apparaatbeheer staan alle apparaten die op de computer zijn aangesloten. Als er bij een apparaat een uitroepteken staat, is er iets mis. Dubbelklik erop en controleer onder het tabblad Algemeen bij Apparaatstatus wat het probleem is.Om het stuurprogramma te installeren plaats je de cd-rom (of download je de nieuwste drivers). Open vervolgens het tabblad Stuurprogramma en klik op Stuurprogramma bijwerken. Kies Op mijn computer naar stuurprogramma's zoeken, geef de locatie van het stuurprogramma op en klik op Volgende om het te installeren.

Een tweede scherm is een beproefde methode om de productiviteit te vergroten. Op een vaste werkplek is een tweede scherm eenvoudig te realiseren. Onderweg is het meeslepen van een fors scherm lastiger. AOC heeft een mobiel scherm dat plat genoeg is om in een rugzak mee te nemen.AOC heeft het scherm duidelijk voor mobiel gebruik ontworpen. De behuizing is slechts twee centimeter dik en het scherm weegt ongeveer anderhalve kilo. Daarbij is dit het eerste scherm dat wij hebben gezien dat inclusief een neopreen sleeve verkocht wordt. De E1659FWU kan zowel horizontaal als verticaal worden geplaatst.Bij installatie van het stuurprogramma dat op AOC's website is te downloaden, roteert het beeld automatisch als je het scherm draait. Aansluiten op een notebook of pc is heel eenvoudig, want je hoeft alleen maar een usb-kabel aan te sluiten die zowel het beeld als de energietoevoer voor zijn rekening neemt. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van DisplayLink-technologie die we al in eerdere usb-schermen zagen. De usb-kabel bevat twee usb-stekkers, vermoedelijk omdat één usb-poort niet altijd in staat is om voldoende energie te leveren. Op de pc's en notebooks die wij tijdens het testen hebben gebruikt, werkte het scherm ook via één usb-poort.

Het paneel is vergelijkbaar met wat we in instapnotebooks zien en is een 15,6inch-scherm met een resolutie van 1366 x 768. Echt bijzonder is het beeld niet, maar voor normaal gebruik voldoet het ruimschoots. Dat geldt wel alleen als het scherm horizontaal gebruikt wordt. Wanneer het scherm verticaal gebruikt wordt, dan is de inkijkhoek eigenlijk te slecht om lekker te werken.Het gewicht van zo'n anderhalve kilo is niet veel en in de bijgeleverde sleeve is hij zonder problemen in een rugzak te vervoeren.Aanvankelijk is de helderheid wat laag, maar dit kan via het programma in het systeemvak opgeschroefd worden. Op één pc waarop we het scherm probeerden, functioneerde het beeld niet via usb 3.0 en zagen we alleen flikkeringen, maar werkte het wel via usb 2.0. Het probleem was op te lossen door het stuurprogramma van de normale grafische kaart bij te werken naar de laatste versie. Zowel via usb 2.0 als 3.0 is de beeldkwaliteit goed. Wel functioneert de E1659FWU via usb 3.0 net iets soepeler. Dit is vooral te zien aan de bewegingen van de muiscursor die via usb 2.0 net wat minder direct aanvoelen.AOC zet met de E1659FWU een erg interessant product neer dat perfect is voor wie op locatie eenvoudig met een tweede scherm wil werken of bijvoorbeeld een presentatie moet geven.Internetbankieren wordt een stuk linker als je nog een computer gebruikt met Windows XP. Sinds begin dit jaar kunnen slachtoffers van fraude via internetbankieren zelf aansprakelijk worden gesteld voor hun financiële verlies als zij onveilige software gebruiken.

  1. http://dovendosi.sosblogs.com/
  2. http://dovendosi.mee.nu/
  3. http://www.kiwibox.com/dovendosi/blog
StudyUp Author: ma mi
Nagelneu Laptop-Batterie, Laptop Akku online shop - akku-fabrik.com http://www.akku-fabrik.com

Recently Added Notes